Fermentowane

Kulinarny blog nie tylko o fermentacjach

Wrocławskie spotkanie fermentacyjne „przy stole”

W ostatnią sobotę Wrocław spotkał się „przy stole”.
Ależ to było piękne spotkanie 🥰
Ogrom pasjonatów i osób zainteresowanych tematami fermentacji oraz kiszenia.
Pierwsze spotkanie było luźnym integracyjnym czasem i fantastyczną biesiadą składającą się z tego, co każdy ze sobą przyniósł.
A cudne rzeczy uczestnicy przynieśli na wspólny stół. Było przepysznie. 😋

Były rozmowy na tematy zdrowego żywienia, były rozmowy o kiszonkach i sposobach fermentacji. Wszystko to w gronie wspaniałych i otwartych ludzi.

Oczywiście, że kiszonek na stole nie zabrakło 😊
Były kiszone rzodkiewki, były rzodkiewki kiszone w maślance, był kiszony kalafior, były zakwasy, kiszone ogórki, kimchi i ogrom wszelkich innych pyszności.


Wrocław jest cudownym miastem, w którym tworzy się „kiszonkowe dobre miejsce spotkań” i będziemy się w nim spotykać bardzo często, by wspólnie coś pokisić i spędzić czas wśród znajomych oraz przyjaciół.
Bo my, to tak lubimy na luzie, wśród dobrych ludzi czas spędzać i dzielić się wiedzą.

Wymienialiśmy się rownież starterami, zakwasami, matkami octowym oraz wszystkim tym, co przyda się do nauki sztuki fermentacji.

Pomysłów na spędzanie fajnego czasu Nam nie brakuje. 😊
Kolejne spotkanie „z pokiszeniem” odbędzie się w formie warsztatów i oczywiście pysznego jedzenia i luźnej, serdecznej atmosfery.
Jak to wśród przyjaciół. 🙂

Jeśli jesteś zainteresowany dołączeniem do naszej pozytywnej grupy, to znajdziesz nas w grupie Wrocławska Grupa Fermentująca , którą założyliśmy, by umawiać się na wspólne kiszenie, wyjazdy, wymiany i wszystko to, co jest związane z kiszeniem i fermentacją.

Do pokiszenia 🙂

A tu parę wspomnień ze spotkania.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

strzałka do góry